Gå direkt till innehåll
Cattis Carlén och Sofia Ljungdahl.
Cattis Carlén och Sofia Ljungdahl.

Pressmeddelande -

OBOS en av Guldhemmet-finalisterna i kategorin ”Årets nytänkare”

OBOS är en av flera finalister som kan vinna priset ”Årets nytänkare” i tävlingen Guldhemmet. Det är OBOS Deläga, där köparen betalar för halva bostaden, men bor i hela, som nu uppmärksammas. Priset delas ut till initiativ som vågar tänka i nya banor och som bidrar till en positiv förändring för den svenska bostadsbranschen.

– Vi är stolta över finalplatsen som Årets Nytänkare i Guldhemmet. OBOS arbetar aktivt med OBOS Deläga för att fler ska kunna ta ett steg in på den ägda bostadsmarknaden, oavsett ålder och livsfas. Vi tror att det bidrar till en positiv förändring och vi är väldigt glada över att arbetet uppmärksammas, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem.

Med OBOS Deläga behöver köparen inte ha en lika stor kontantinsats eller ta ett lika stort lån. Den som är medlem i OBOS kan därmed köpa halva bostaden, eller mer, och bo i hela. För resten av bostaden betalar köparen ett månadsbelopp till OBOS – och kan när de ekonomiska föutsättningara finns välja att öka sin ägarandel inom en tioårspersiod.

– OBOS finns till för våra medlemmar och med OBOS Deläga gör vi verklig skillnad för den som har svårt att komma in på bostadsmarknaden. Vi har ett viktigt jobb att göra genom att lyfta betydelsen av att tryggt kunna äga sitt hem tillsammans med oss. Det är fantastiskt roligt att vårt arbete lyfts och att vi gått till final i Guldhemmet, säger Cattis Carlén, affärsansvarig OBOS Deläga.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om OBOS

Medlemsorganisationen OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare med 500 000 medlemmar i Norge och Sverige. OBOS grundades i Oslo 1929, inspirerad av den svenska kooperativa modellen för bostadsutveckling. OBOS erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden.

OBOS verkar i Sverige genom varumärkena OBOS, Smålandsvillan och Myresjöhus. Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem.

Tack vare en kommersiellt framgångsrik styrning av verksamheten har OBOS byggt en stark finansiell ställning där vinsterna investeras i fler bostäder. OBOS utvecklar flerbostadshus på entreprenad i större städer och är Sveriges ledande aktör inom industriellt och hållbart byggande i trä.

2021 sålde OBOS 3 899 bostäder, varav 2 423 i Sverige i 152 av landets kommuner. OBOS mål är att erbjuda 20 procent av bostadsutbudet genom alternativa boköpsmodeller för att ge fler möjligheten att äga sitt boende – på så vis bidrar OBOS till en hållbar samhällsutveckling.


För mer information om OBOS:

www.obos.no

www.obos.se

Kontakter

Malin Fagerberg Wikström

Malin Fagerberg Wikström

Presskontakt Kommunikationsspecialist 0727366021

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare, med över 150 000 sålda bostäder sedan starten 1927.

Vi är en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare. I Sverige verkar vi genom våra varumärken OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Vårt åtagande sträcker sig också till bostädernas kringliggande miljöer. Samhällsfastigheter för vård och omsorg, skolor och förskolor samt kommersiella byggnader ingår i våra projekt.

OBOS
Stationsvägen 6
570 13 Myresjö
Sverige