Blogginlägg -
Det är enkelt att bygga en Smålandsvilla
Samtidigt som en husresa är rolig och spännande är det många frågor som ska besvaras och stora beslut som ska tas. Det är då våra säljare finns till hands, för att stötta och svara på frågor. För att få svar på några av de vanligaste frågorna pratade vi med vår säljare Hanna Sigland som är säljare i Norrköping och Linköping.
Vad är det första man ska fundera på om man letar ny bostad?
- Vart man vill bo och tomtens läge. ”Vilken planlösning tilltalar oss? Vill vi ha 1-planshus, 1,5 planshus eller 2-planshus med inredningsbar övervåning? Hur kommer familjen se ut i framtiden om familjen växer? Vill vi göra en del av arbetet själva eller endast vrida om nyckeln och flytta in direkt?” Detta är frågor man bör ställa sig.
Hanna Sigland, säljare på Smålandsvillan i Norrköping och Linköping.
Vilken är den vanligaste frågan du får?
- Den vanligaste frågan är om grunden ingår i priset. Eftersom priset på grunden kan variera beroende på hur tomten ser ut och vad som behöver göras tillkommer den utöver priset. Priset är därför för huset inklusive totalentreprenad ovan grund. Men vi har ett framarbetat pris för en ”standardgrund” om marken skulle vara optimal att bygga på. Man brukar göra ett platsbesök för den aktuella tomten för att kunna ge en mer exakt prisbild.
Hur går man tillväga om man vill bygga ett nytt hus?
- Börja med ett besök i våra visningshus för att få en känsla av vilken hustyp som passar er. Boka in ett möte med en säljare för att ta reda på vad ert framtida hus skulle kunna kosta er att bygga. Gå även in på vår webbsida och testa att bygga ihop ditt hus i vår Husbyggare, där ser du priser direkt med de tillval du gör. Om du vill kan du även skicka in huset du byggt i Husbyggaren till din lokala säljare för att få en offert skickad direkt via mail.
Är det bättre att bygga nytt hus än att köpa ett begagnat?
- Vill du ha ett tryggt boende där försäkringar och garantier ingår utan att behöva tänka på att renovera eller känna oro för fukt i grunden, dränering av tomt eller byte av takpannor, så är nybyggt det rätta valet. Ett nytt hus kan vara en större investeringskostnad men ni får mer pengar och tid över till annat eftersom ni får en lägre månadskostnad i ett nytt hus än i ett begagnat bland annat på grund av den låga energiförbrukningen.
Varför tycker du att man ska bygga ett hem från SmålandsVillan?
- Att bygga ett hus i trä är ett bra miljöval. Dessutom har våra hus låga energikostnader så ni får tid och pengar över till annat. Vi erbjuder totalentreprenad inklusive grund där du som kund själv inte behöver hålla koll på nästa steg i processen, det gör vi åt er. Vi hjälper er att söka bygglov, ta fram handlingar och ritningar som krävs under processen och guidar er genom er husresa från start hela vägen tills ni flyttar in i huset.
Finns det något som dina kunder blir förvånade över?
- Att det går så fort att få huset levererat. Från beställning till husleverans tar det cirka fem-sex månader. Efter husmontaget tar det cirka en månad tills du kan flytta in i ert nya fina hem.
Vad ingår i priset?
- Förutom mycket hus för pengarna ingår tryggheten och enkelheten genom totalentreprenad. Ni skriver ett kontrakt med oss på SmålandsVillan och sedan ser vi till att jobbet görs. Lätt, roligt, enkelt och bekvämt för er som köpare hela vägen från kontraktsskrivning till inflyttning!
Påverkas köpet av de nya amorteringskraven? Hur får man råd med hus?
- Amortering innebär att ni betalar av lånet på ert boende. Amortering är inga pengar ni betalar till någon annan utan är pengar som ni sparar till er själva då ni betalar av lånet varje månad och får mer pengar i vinst om ni skulle sälja huset i framtiden. När man bygger hus bör en del av finansieringen bestå av kontantinsats. De flesta banker kräver 15% av totalkostnaden i kontantinsats så det är en klar fördel om man har sparat pengar att gå in med eller har en bostad eller annat att sälja för att få loss pengar till detta. Beroende på just dina ekonomiska förutsättningar kan det även finnas möjlighet att tillgodoräkna dig eget arbete som en del av kontantinsatsen. Här är det dock din bankkontakt som har det avgörande beslutet.