Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

OBOS Nya Hem rekryterar två nya projektledare

OBOS fortsätter att växa. Den här gången är det dotterbolaget OBOS Nya Hem som får nytt tillskott i form av projektledarna Mikael Lindberg och Sofie Blom. De kommer närmast från Byggpartner respektive Nordr.

- Både Mikael Lindberg och Sofie Blom har gedigen erfarenhet och kunskap vad gäller projektledning inom bostadsbranschen. Det är med stor glädje som vi välkomnar dem att bidra till OBOS fortsatta satsning i storstäderna, säger Sofia Ljungdahl, vd på OBOS Nya Hem.

    OBOS Nya Hem ansvarar för OBOS storstadssatsning och har sedan starten 2020 kommit i gång med en rad stora byggprojekt i bland annat Barkarbystaden, Nacka och Sollentuna. Det senaste året har bolaget också förvärvat mark i både Lund och Malmö som tillsammans förväntas generera cirka 2800 bostäder. I och med rekryteringarna av Mikael Lindberg och Sofie Blom växlar OBOS Nya Hem upp inför kommande år.

    - OBOS är ett bolag som verkligen är på frammarsch och som kan leverera kvalitetsbostäder även när marknaden är skakig. Jag ser fram emot att få leda kommande projekt för att ännu fler ska kunna få sitt drömboende, säger Sofie Blom.

      För drygt ett år sedan aviserade OBOS att 20 procent av det framtida bostadsutbudet i storstäderna kommer att erbjudas genom särskilda boköpsmodeller, som sänker trösklarna och ökar andelen tillgängliga bostäder. OBOS Deläga är en av boköpsmodellerna, som innebär att man köper 50 procent av bostaden själv och samäger den andra halvan med OBOS. Planen är att intensifiera arbetet med den modellen ytterligare framöver. 

      - Under mina år som projektledare har jag haft förmånen att få vara med och utveckla en rad stora områden. Det känns väldigt roligt att nu få fortsätta tillsammans med OBOS, som är ett bolag med tydligt fokus både på att bygga kvalitetsbostäder, och på att tillgängliggöra dem för fler människor, säger Mikael Lindberg.

      Mikael Lindberg tillträder den 15 augusti och Sofie Blom den första september. 

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner


      Om OBOS

      Medlemsorganisationen OBOS är en av Sveriges största bostadsutvecklare med 500 000 medlemmar i Norge och Sverige. OBOS grundades i Oslo 1929, inspirerad av den svenska kooperativa modellen för bostadsutveckling. OBOS erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden.

      OBOS verkar i Sverige genom varumärkena OBOS, Smålandsvillan och Myresjöhus. Koncernen har omkring 2 500 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem.

      Tack vare en kommersiellt framgångsrik styrning av verksamheten har OBOS byggt en stark finansiell ställning där vinsterna investeras i fler bostäder. OBOS utvecklar flerbostadshus på entreprenad i större städer och är Sveriges ledande aktör inom industriellt och hållbart byggande i trä.

      2021 sålde OBOS 3 899 bostäder, varav 2 423 i Sverige i 152 av landets kommuner. OBOS mål är att erbjuda 20 procent av bostadsutbudet genom alternativa boköpsmodeller för att ge fler möjligheten att äga sitt boende – på så vis bidrar OBOS till en hållbar samhällsutveckling.


      För mer information om OBOS:

      www.obos.no

      www.obos.se

      Kontakter

      Karin Hellgren

      Karin Hellgren

      Presskontakt Kommunikationschef 0730-68 40 04

      OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare, med över 150 000 sålda bostäder sedan starten 1927.

      Vi är en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare. I Sverige verkar vi genom våra varumärken OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Vårt åtagande sträcker sig också till bostädernas kringliggande miljöer. Samhällsfastigheter för vård och omsorg, skolor och förskolor samt kommersiella byggnader ingår i våra projekt.

      OBOS

      Stationsvägen 6
      570 13 Myresjö
      Sverige